موتور گیربکس دار
موتور گیربکس دار
الکتروموتور گیربکس دار یا الکتروگیربکس از انواع تجهیزات صنعتی پرکاربرد صنعتی و پر استفاده در صنعت ماشین سازی است. با جستجویی ابتدایی در محصولات موجود در تولیدات شرکتهای تولید کننده الکترموتور در خواهیم یافت که الکتروموتور های جریان مستقیمAC تک فاز و سه فاز عموما در دور های 500، 750،900، 1000، 1500 و 3000 دور تولید و به بازار عرضه گردیدهاند. حال آنکه این دورهای چرخش بالا و قدرتی و گشتاوری پایین دارند.
در محصولاتی مانند جرثقیل عنصر مهم علاوه بر سرعت قدرت جرثقیل میباشد. در جرثقیل قدرت الکتروموتور باعث بلند کردن اجسام سنگین و یا حرکت طولی آن میشود. اما در الکتروموتورها صرفا دور های متغییر و با استاندرهایی ثابت تولید شده اند.
وظیفه افزایش قدرت و گشتاور مورد نیاز را گیربکس ها بر عهده میگیرند. همچنین در کنار موارد یاد شده یکی دیگر از نقشهای مهم گیربکس تنظیم دور دلخواه با نسبتهای استاندارد می باشد. بدین ترتیب گیربکس ها به عنوان جزئی مهم در صنعت الکتروموتور شناخته شده و مورد استفاده قرار میگیرند.
با نگاهی به خروجی الکتروموتور ها مشخص میشود که برای اتصال الکتروموتور به گیربکس یا اصطلاحا کوپل، شکلی خاص برای اتصال وجود دارد. الکتروموتور های نیم فلنچ، تمام فلنچ و پایه فلنچ کاملا آماده برای اتصال الکتروموتور به گیربکس ساخته شدهاند.
برای سهولت در استفاده از گیربکس ها شکلهای متفاوت و متنوعی از گیربکس از قبیل شافت مستقیم، حلزونی، خورشیدی، گیربکسهای 45 و 90 درجه و ... در بازار بصورت آماده با نسبت تبدیل های مختلف در دسترس قرار گرفته اند.
برای مثال یک گیربکس حلزونی با سایزی استاندارد برای اتصال به یک الکتروموتور با سایز پوستهای استاندارد و با نسبت تبدیل 20/1، درصورت اتصال به موتور 1000 دور دور خروجی با قدرت و گشتاوری بالاتر، به 50 دور تبذیل مینماید.
گیربکس های با ساختاری چرخدندهای در داخل و از طریق درگیر شدن چرخدنده ها با یکدیگر سرعت را کاهش داده و قدرت را افزایش میدهند.
همانگونه که اشاره شد، انواع مختلفی با از گیربکس ها در بازار بر اساس دقت بالا، درجه لقی، نسبتهای تبدیل و ... در بازار وجود دارند که در حال حاضر یکی از دقیق ترین انواع گیربکس ها، گیربکس های خورشیدی و یا سیاره ای میباشند.
- ۰ نظر
- ۲۸ اسفند ۹۷ ، ۱۰:۴۱
- ۶۰۱ نمایش